مرغ ترش یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب مرتبط با منطقه گیلان است که با استفاده از روشها و مواد متنوعی تهیه میشود. در استان مازندران، برای طبخ مرغ ترش از سبزیهای معطر محلی استفاده میشود که این موضوع به ترشتر شدن این غذا افزوده میشود.
مواد لازم برای ۴ نفر:
- ۴ تکه مرغ متوسط (ران یا سینه)
- ۲۰۰ گرم گردو
- یک کیلو سبزی شامل تره، گشنیز، جعفری، نعنا، چوچاق و ترشواش
- ۲۰۰ گرم آلوخورشی سیاه
- ۲ عدد پیاز متوسط
- ۴ حبه سیر
- ۱ قچ دارچین
- ۱ قچ زعفران
- ۱ قس (پر) دانه انار پودرشده
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- ۱ قس رب انار، رب گوجه فرنگی و ربگوجه سبز
- روغن به میزان لازم
طریقه تهیه:
- مرغها را خوب شسته و در تابهای مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. مرغها را در روغن سرخ کنید تا از هر طرف طلایی شوند، سپس آنها را کنار بگذارید.
- سبزیها را بشویید و آب آنها را کاملاً خشک کنید، سپس خرد کنید و کنار بگذارید.
- پوست گرفته شده از سیر و پیاز را خرد کنید. آلوها را هم به مدت چند ساعت خیس کنید.
- گردو را در آسیاب پودر کنید. در قابلمهای روغن بریزید و گردوی آسیاب شده را همراه با سیر و پیاز به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید.
- سپس سبزیها را اضافه کنید. پس از سرخکردن سبزیها، ربها، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را اضافه کرده و مواد را خوب مخلوط کنید. همچنین دانه انار پودرشده را هم اضافه کنید.
- تقریباً ۵ تا ۶ لیوان آب را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید. خورش باید در این مرحله رقیق باشد و به مدت دو ساعت روی شعله کم بجوشد.
- بعد از غلیظ شدن و جاافتادن خورش، مرغهای سرخشده و آلو را اضافه کرده و دوباره بگذارید تا حدود ۴۵ دقیقه دیگر روی شعله خیلی کم بجوشد.
- زعفران آبکرده را هم به خورش اضافه کرده و سپس خورش را از روی حرارت برداشته و همراه با برنج سرو کنید.
این خورش را میتوانید به ترش یا شیرینی دلخواه خود تنظیم کنید. برای این منظور، کمکم ربها را اضافه کنید تا طعم خورش با سلیقهی شما هماهنگ شود.